2019... Muss Es Sein Es Muss Sein

dinsdag 15 juni 2010

Elektrische shock in België

Onder deze titel verslaat de Franse krant Le Figaro de laatste Belgische federale verkiezingen.
Onder dezelfde titel geeft De Standaard een kort overzicht van nog enkele andere curieuze artikels over de politieke situatie in ons land.

Simon Taylor van het Engelstalige weekblad European Voice meent dat de buitenlandse pers nogal eenzijdig bericht over de N-VA tsunami en daarmee uit het oog verliest wat er in Wallonië gebeurde.
Wellicht verwijst Taylor naar de unieke opgang van de sociaal-democratie in Wallonië in vergelijking met de rest van Europa.


De Naamloze Achter Ons is altijd geamuseerd door het enige argument waarmee de verdedigers van België op de proppen komen : België is uniek ! België is een voorbeeld voor de wereld.


N*A*O* vreest dat Simon Taylor zelf slecht ingelicht is. Zou het niet kunnen dat de socialisten alleen in België scoren, en meer bepaald in Wallonië, omdat ze nooit verantwoording moeten afleggen in dit land van melk en honing ?
* * *
Het Spaanse El Pais schiet met scherp op België als "de zieke man van Europa". De krant ziet de Belg nog in staat het multiculturele en kosmopolitische Brussel te verkwanselen.
Het is duidelijk dat ook Spanje last heeft van separatisten.
* * *
En dan die Italiaanse macho's weer. Bij monde van de rechtse krant Il Giornale : "De volgende premier van België ? Dat wordt een trotse homo, afkomstig uit de Zuid-Italiaanse Abruzzen, die al een eeuwigheid een rood vlinderdasje draagt, en symbool staat voor het arme zuiden dat dorstig is naar belastinggeld. Deze signor Papillon, socialist-oude-stijl, schudt in België nu de kaarten."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten