2019... Muss Es Sein Es Muss Sein

dinsdag 31 maart 2009

We are the robots (II)

“De liberale democratie stelt in de plaats van het irrationele verlangen om te worden erkend als groter dan anderen, het rationele verlangen om als gelijke erkend te worden.”

Fukuyama, paars (de conflictloze kleur) en de hele reutemeteut van het ‘consensus-denken’, geloven dat wij robots zijn. Robots hebben geen gevoel, maar zijn geprogrammeerd. Ze zijn pure ratio.

En daarom antwoordt de Naamloze Achter Ons, in ware geuzenstijl : “OK, we zijn de robots, maar de goeie… tegen de slechte !” De NAO-robots (met een NAOïstisch democratisch programma) tegen de Fukuyama-robots (met een liberaal democratisch programma).

N*A*O* zocht en vond een mooie NAO-robot in de Franse voetballer Zinedine Zidane, wiens houding tijdens de laatste match van het WK voetbal 2006 de pure sublimatie was van elke berekening en elke ratio.

Toen hij geprovoceerd werd door een Italiaanse tegenstander verkoos hij de ultieme match om de wereldbeker, de bekroning van zijn carrière, te verliezen in plaats van wat hij als zijn eer beschouwde te verliezen.

Omdat hij niet (be)rekende hield het Franse volk desondanks des te meer van hem. Wat maakt immers gelukkiger dan van iemand te houden ?!

De mooie NAO-robot :

http://www.dailymotion.com/relevance/search/zinedine+zidane/video/x7dtq_zidane-vs-materazzi_sport

Geen opmerkingen:

Een reactie posten